zaterdag 6 maart 2010

217. Ik kom er aan, Duifje!

Ik heb nog nooit zo uitgezien naar een datum. Naar een uur, naar de laatste paar tellen. Alice wordt waarschijnlijk verhuisd door Tom v.d. Wal en nog een paar jongens in een vrachtwagentje. Tom is van de Stichting Diagnose Kanker (Tom, hartstikke bedankt!), een stichting waarvoor Alice ook werkzaam is en zal blijven.
Maar ze moet eerst naar het ziekenhuis in Delft om een stent ingezet te krijgen in haar slokdarm. Daarna, als ze daar een beetje van is opgeknapt, komt ze bij mij.
Als ze hier is, gaan we eerst de boel een beetje indelen, en als we dan aan deze tafel zitten, zal ik mijn tranen van geluk wel niet kunnen inhouden. Waarschijnlijk zal ik dan net zo moeten huilen als om een tragisch stuk van Byrd of Tallis. Ik ben een ouderwetse sentimentele baas, het is niet anders.
We hebben natuurlijk plannen. Zo gaan we een nieuw gezamenlijk blog opzetten, dat Het Huis der Gekreukten zal heten. Op dat blog gaat Alice bijvoorbeeld allerlei interessante muziek laten horen. Ik heb geopperd: een rubriek Klassiek Vandaag. Met elke dag een ander stuk klassieke muziek, via een linkje, of misschien anders. Dat laat ik graag aan Alice over, want zij weet een miljoen keer meer over het internet dan ik.
‘Mag het ook rock zijn?’ vroeg Alice me vanmiddag per mail. ‘Tuurlijk, alles mag en alles kan!’ antwoordde ik haar, onderwijl denkende: dan zorg ik zelf wel voor de nodige oude Engelse muziek.
Dat idee, van elke dag een stuk klassieke muziek, komt overigens van Stephen W. uit Manchester, die me via Aardvark een vraag stelde over ‘classical music 365’. Ik heb hem geantwoord dat ik niet wist of zoiets bestond, maar dat ik zeker geïnteresseerd was, en dat hij het beste Torben Klaes die vraag kon stellen. Torben Klaes is een clavecinist, die op Facebook bereikbaar is. Hij is ook de man die me twee jaar geleden Zelenka heeft doen ontdekken. Ik was al eerder op het spoor van Zelenka gekomen, door een verhaal van Oliver Sacks, maar Torben’s video’s hebben het hem gedaan. Prachtige muziek, die ook door J.S. Bach zeer werd gewaardeerd.
Dus dat gaan we doen. En nog veel meer plezier gaan we maken op dat blog. Ons hele leven komt op dat blog. Waar we ons zorgen om maken, waar we gein mee hebben. Alles. Behalve natuurlijk de private details. Daar mag u naar raden.

4 opmerkingen:

  1. die me via Aardvark een vraag stelde ja, volslagen duidelijk - je stelt iemand een vraag via Aardvark. Via wat? Dat ik er zelf nooit aan gedacht heb. Ben, wat is Aardvark?!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Rigo,
    Aardvark (http://vark.com/) is een vraag- en antwoorddienst die een maand of zo geleden door Google is opgekocht voor 30 of 40 miljoen dollar.
    Er zijn miljoenen mensen lid van. Al die miljoenen mensen weten iets. Ik heb bijvoorbeeld opgegeven dat ik iets weet van typografie, literatuur en barokmuziek.
    Als je nu een vraag hebt waarop het antwoord niet op het internet te vinden is, niet via Google, via AskMe of via Goofram Search, dan kun je die vraag (in het Engels) stellen via Aardvark. Aardvark geleidt je vraag door naar iemand die het antwoord zou kunnen weten.
    Het afgelopen jaar zijn er 2 miljoen vragen gesteld, daarvan zijn er 80% goed beantwoord.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En weer, bedankt, een vraag beantwoord.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is natuurlijk de bedoeling dat je vragen worden beantwoord, maar soms worden ze niet beantwoord.
    Zo had ik een vraag over de vliegende heilige, St. Jozef van Cupertino (1603-1663). Die is patroonheilige voor een hoop dingen, maar ook voor de astronauten.
    Mijn vraag luidde: in welk jaar en onder welke paus is hij dat geworden? En geldt het ook voor de cosmonauten?

    BeantwoordenVerwijderen