Op Facebook wordt soms ook eigenaardig gereageerd. Het is lang niet zo erg als op Twitter. Op Facebook zitten minder mensen van de lagere klassen, minder Wilders-liefhebbers. Vandaar dat ik me op Facebook beter thuisvoel. Ik heb bijvoorbeeld al een vraag aan een Zuidkoreaanse kunnen stellen, die zij ook uitstekend heeft beantwoord, over de Zuidkoreaanse familienamen (Kim, Lee, Park). Daar zijn er niet meer dan 200 van (dus heel weinig, zou ik denken), zij heet Jang, want haar voorvader emigreerde een paar eeuwen geleden van China (Zhang hetende) naar Zuid Korea. Aan zo’n antwoord heb je iets.
Ik heb nog gevraagd naar de keuze van de voornamen van de kinderen, hun eigenlijke namen dus. Daar heb ik nog geen antwoord op gekregen. Kiung-Chuk Lee is zo’n naam. Wat betekent Kiung-Chuk, vraagt een westerling zich af.
Mijn meeste vrienden (zo heet dat bij Facebook, bij Twitter zeggen ze, redelijker, volgers) mijn meeste vrienden zijn Vlamingen. Eén van die vrienden is (ik verbaster zijn naam nu) Pieter de Graz. Hij zet geregeld zeer aangename video’s van onverwachte muziekjes op Facebook, en het laatste muziekje was een stukje Patti Smith, opgenomen in Engeland in 1976 of ’77.
Daar reageerde ik op, zeggende ongeveer: waarom heeft die mevrouw een zonnebril op? Daar reageerde Pieter op door te zeggen: dat is het raadsel van de jazz. Daar reageerde ik weer op door te zeggen, ongeveer: maar zou die Patti Smith geen gebruikster zijn van cocaine?
En daar reageerde hij weer op door te zeggen: ‘Go home, sucker.’
Ronduit een belediging dus. Ik heb daar maar niet op gereageerd. Ik heb me wel voorgenomen, dus kijk uit, Pieter!, om dat soort beledigingen voortaan niet ongestraft voorbij te laten gaan.
Ik verwacht eigenlijk een klein excuusje van Pieter. Je kunt me maar één keer beledigen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Beste Ben,
BeantwoordenVerwijderenWat maakt u mij nu?
Beledigd zijn maar tevens zelf ongenuanceerd beledigende taal over ons, uw lezers, storten?
Ik eis dat u met kernachtige cijfers aantoont dat er zich op Facebook minder mensen van 'de lagere klasse' ophouden dan op Twitter.
En wel met onafhankelijke cijfers. Dus niet met de cijfers die gebruikers van Facebook zelf aandragen.
U klinkt als een tot de Rooms Katholieke kerk bekeerde gereformeerde!
(Ik ga er van uit dat deze laatste opmerking u onmiddellijk tot actie maant ;-)
Die harde cijfers heb ik helaas niet, Berend, maar mijn indruk is inderdaad dat de Geen Stijl-generatie nog niet heeft postgevat op Facebook. Daar komt bij dat ik meestal met Vlamingen communiceer. Er zitten wel wat rare figuren bij, maar dat vind ik prima. Iedereen schrijft zo áárdig, vind ik. Ik voel me er helemaal thuis.
BeantwoordenVerwijderenMaar er zit ook een Zuidkoreaanse, een Mexicaanse, een stel Nederlanders (onder wie Gerrit Komrij, Ilja Pfeiffer, Wim de Bie) in mijn vriendenkring, die inmiddels zonder enige moeite in twee weken tijd 153 mensen telt, en groter en groter wordt.
Ach, en die belediging: ik dacht gisternacht: nu heb ik weer iets voor een stukje! Zo moet je het ook zien, natuurlijk.
En zo is het uiteraard. Wie schrijft die blijft!
BeantwoordenVerwijderenZo is het!
BeantwoordenVerwijderenOp dit moment is mijn vriendin, Alice Stegeman, in het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft, om zich morgenochtend een slokdarmstent te laten inzetten. Spannend! Daarna kan ze weer zo ongeveer normaal eten.
Ze komt na de operatie bij mij in Egmond aan Zee wonen, eindelijk. Ik ben natuurlijk de kok.
Alice is vanaf morgenmiddag in goede handen en in goed gezelschap.
BeantwoordenVerwijderenDank je wel, Berend. Er is nog een kleinigheidje geconstateerd: er is, behalve een kwaadaardig gezwel aan haar slokdarm, ook nog een gezwel in haar longen geconstateerd. Dat bleek een klein uur geleden. Telefonisch zei ik haar: Je blijft vechten! Want dat hebben we afgesproken.
BeantwoordenVerwijderenZij: Natuurlijk!
Het wordt waarschijnlijk een chemokuur, met alle ellende van dien. Haaruitval, zeer ziek worden etc.
Dat kan ze het beste maar doen hier, bij mij.