maandag 20 februari 2012

331. Zeer tijdrovende procedurele problemen

Een woordje van onze voorzitter, jhr. E.P. de Pauw van Someren.
Het wil mij voorkomen, beste Vinkenslag-leden, dat de grote bezuinigingsgolf ook onze vereniging heeft overspoeld. Ja, ook Vinkenslag zal zwaar worden getroffen, de komende jaargang. U kunt zich nog opgeven voor het snoeien der boomgaard bij Secretaris Lesplace, en doet u dat vooral: het is werk, dat niet meer door de rijksoverheid zal worden vergoed, maar dat toch zeer noodzakelijk is. Ook zoeken wij nog enkele vrouwelijke dag- en avondmedewerkers voor het sluiten der ramen, waarvoor ook elke vorm van subsidie is afgeknot. U weet dat Burgemeester Knol ertegen was dat dit werk, hoewel het niet tot de zwaarste werkzaamheden mag behoren, voortaan door zijn dorpelingen zou worden gedaan. Het komt dus weer neer op onze eigen schouders. Ik zou zeggen: dames, meldt u aan!
Men denkt misschien dat het sluiten dezer ramen een simpele bezigheid is. Driewerf neen! Er gaat heel wat aan het daadwerkelijke sluiten vooraf, en ook na het sluiten zijn er nog diverse zaken die de aandacht vragen.
Voor de dagploeg zoeken wij nog drie jonge vrouwen. Zij kunnen zich melden bij de heer Lesplace. De avond- en nachtploeg heeft nog zeker twaalf jonge (natuurlijk niet té jonge!) dames tekort, en deze dames kunnen zich melden bij mij persoonlijk. Wie zich aanmeldt, ontvangt een cursusformulier. Onderaan het formulier staat het adres waar de heer Lesplace en ik u zullen ontvangen voor het praktische deel van de cursus.
De cursus vangt aan zodra de inschrijving is voltooid, en de heer Lesplace en ikzelf zullen ons beste beentje voorzetten om, gesubsidieerd of niet, er het beste van te maken. Trekt u luchtige kledij aan. De vereniging zorgt voor plastic kaartjes waarop uw naam zal komen te staan, zodat wij altijd weten wie wij tegenover ons hebben.
Gezegd moet nog worden dit. Wij zullen ervoor zorgen dat u in uw verdere loopbaan nog veel profijt zult ondervinden van uw tijd hier als ramensluitster. Binnenkort vervalt ook de positie van Mevrouw Ada Persijn, die zoals u weet de afgelopen jaren geweldig werk heeft verricht als hoofdsluitster. De meest bekwame (en natuurlijk ook de meest gewillige) van onze nieuwe groep ramensluitsters zal de positie van Mevrouw Persijn krijgen aangeboden. Zij wordt Hoofdsluitster Klasse A. Daarnaast zijn er drie posities beschikbaar (die tot heden vacant waren gebleven) als Sluitster Klasse 1. Ook dáárvoor kunt u in aanmerking komen!
Een reden te meer om u massaal aan te melden, dames! Grijp uw kans!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten