maandag 20 juli 2009

Nieuw!

Afgezien van kralen die gevonden zijn in een grot in Turkije (die waren zo’n 43.000 jaren oud, dit wordt een verhaal — het spijt me — voor de ongelovigen), zijn de grottekeningen in het Franse Lascaux het beste bewijs voor de menselijke creativiteit. Ze zijn ongeveer 38.000 of 35.000 jaar oud.
Die verf moet daar gemaakt zijn, verschillende mannen (of vrouwen) moeten die verf in hun mond genomen hebben. En die verf op de muur hebben gespuwd. Verschillende generaties van mannen en vrouwen, durf ik wel te opperen. Er zijn daar ook kralen gevonden, in verschillende kleuren.
Deze mensen waren onze — nee, mijn — voorouders.
Maar het zou zo jammer zijn als een organisatie van mondschilders hier profijt van zou trekken! Doet u dat niet, heren, dames, hoe goed u ook mondschildert!
U weet misschien hoe het mondschilderen gaat? Je steekt een penseeltje in je mond, sluit je aan bij de Vereniging van Nederlandse Mondschilders, en hupsakee! Je exposeert binnen een maand je belachelijke schilderwerken. Vgl. het teenschilderen.
Daar moet het niet van komen.
Het moet komen van nieuwe ideeën. Noem maar iets. 1953, grote overstroming. Die kun je ook vóór zijn, en regelen, door, zeg ik maar, een soort mat over de Noordzee te leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten