zaterdag 25 juli 2009

De troepen

De manschappen, maar ik noem ze liever de troepen, moeten getraind worden. Duidelijk? Als je ze niet traint, worden het schietschijven. En dat moeten we natuurlijk niet willen. Daarom hebben we dit gebied nabij Elst geconfisquireerd, een prachtig Afghaans trainingsgebied, daar was Defensie heel blij mee. Reken maar!
We zijn nu bezig ook een zandverstuivingsgebied nabij Otterloo te confisquireren. Duidelijk? Dat gebied is voor ná onze Afghaanse taak. Daar komt Kamp Holland te staan, dat gaan we daar exact nabouwen.
Wat gaan we daar doen? Even luisteren, want dit is belangrijk! Punt één , oefenen BBO! Dat is de Berm Bom Ontwijking, de sleutel van de Nederlandse aanwezigheid in vredesmissiegebieden. Wat doen wij dus? Wij leggen in en om Otterloo enige duizenden bermbommen, niet van echt te onderscheiden. Uiteraard lichten wij de bevolking in, zodat er geen spelende kinderen enzovoorts. Duidelijk?
Punt twee, GGO oefenen. Dat is: Gasten Goed Ontvangen. Iedere militair moet weten hoe je dat moet doen. Als Pauw en Witteman of Freek de Jonge of een andere cabaretière langskomt, dan dient de militair te weten wat hem te wachten staat! Een zeer summiere minderheid van de troepen krijgt de opdracht om kritisch maar dapper te zijn, de overgrote meerderheid is dapper. Duidelijk? Dapper de bevelen opvolgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten