vrijdag 6 juli 2012

De idealen

Het komt me voor dat er bij enigen onder u, dierbare lezers, lieve lezeressen, enkele misverstanden zijn blijven bestaan bij het lezen van het vorige stukje over de Motor Partij. Het stukje zou niet tra..., niet transp... – ik krijg het rotwoord bijna niet uit mijn bek – niet transparant genoeg zijn geweest over de idealen van de Motor Partij, zeiden mij enkele lezers. Maar daar ging het stukje ook helemaal niet over, het ging over een eenvoudige campagnemiddag, and that was all. Overigens hebben de diverse heren hoofdredacteuren, die in hun dag- of weekbladen lieten schrijven over onze campagnemiddag, inzonderheid over ons bezoek aan het afgebrande café, al enkele motorhelden op huisbezoek gehad, want wij gaan niet naar de rechter om smaadverklaringen los te krijgen. Wij lossen het zelf op, en u mag er wel van uitgaan dat er meer dan een taart in hun gezichten is gegooid.
Nog even deze verklaring: het gescandeer ‘Met de motor!’ geschiedt op de melodie van die ene monsterhit van The Village People, het nummer YMCA.
Onze idealen. Wij hebben geen idealen zoals die roeptoeters in Den Haag, wij hebben eisen. Onze eisen zijn: wij willen een eigen honk hebben in elke gemeente in Nederland. Duidelijk? Duidelijk. Een eigen honk waarin we kunnen doen wat we willen, want we zijn een besloten club. Er komen geen vreemden op bezoek, de plisie of de marechaussee komt niet controleren bij ons, want die trappen we van ons erf af, enzovoorts. Meer willen wij niet.
Is dat nou zo moeilijk? Ja, dat is zo moeilijk en daarom doen wij mee aan de verkiezingen. Stem op 12 september op de Motor Partij! Met slechts één fractielid (dat wordt onze Lenio de Waard) en natuurlijk een flink stel fractiemedewerkers – daar wordt wel voor gezorgd – zullen we al in staat zijn om onze eisen naar voren te brengen bij hoe heten al die andere partijen. Want daar gaan we eens op bezoek, als we in Den Haag zitten. En dan zullen ze eens zien dat ze ons eigen honken moeten geven. Want we zijn voor niemand bang, voor Markie Rutte of Diederikje Samsom of Geertje Wilders al helemaal niet. Lafbekken, dragen nooit een mes, ze weten niet eens hoe een motor werkt.
Dus jongens! En meiden natuurlijk, jullie zijn ook altijd welkom (graag met een redelijk voorpand). Stap eens over jullie schroom heen en schenk jullie stem aan de Motor Partij. Daar zullen jullie zelf niet slechter van worden, in tegenstelling tot het CDA, de VVD of de PvdA, die jullie alleen maar dieper de crisis in storten. Hou toch op, man. Wij hebben een partij die maar één ding wil: die eigen honken. Meer willen wij niet en u zult nooit meer iets van ons horen. De Motor Partij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten