woensdag 19 augustus 2009

17. Een raar fenomeen

‘On Tuesday, November 13, 2007, Sonny Perdue, the Governor of Georgia, led a group of approximately 250 persons, including many state officials, in a prayer for rain on the steps of the state capitol in Atlanta. Georgia had been suffering an extreme drought, and the level of Lake Lanier, an important water reservoir near Atlanta, had been decreasing dramatically over several months. Governor Perdue believed that a divine intervention was necessary and so he boldly asked God to bring rain.’
Dit las ik in een email van de Sceptic Society. Meneer Perdue had blijkbaar goed naar het weerbericht geluisterd, want de volgende dag kwam er wat regen vallen. Ik wil er wat op verwedden dat de heer Perdue de droogte weet aan het bestaan van homo’s, lesbiennes, hoeren, drugsverslaafden en atheïsten in zijn staat, zoals sommige rabiate christenen de orkaan Katrina vier jaar geleden een straf vonden voor het bestaan van homo’s en hoeren te New Orleans.
Dat er een beetje regen viel, zal hij aan God hebben gedankt en aan het feit dat hij het aan God vroeg. God deed een wondertje, zal hij tegen zijn secretaresse hebben gezegd.
Ieder weldenkend mens zal nu niet zeggen: zie je wel, God bestaat! Hij zal zeggen: regen bestaat, zoals ook droogte, wind en elektriciteit bestaan.
Het eigenaardige is dat dit soort verhalen in de Verenigde Staten tamelijk normaal zijn. De Verenigde Staten zijn het land van de vele Nobelprijzen en van de vele goede universiteiten. Ze zijn ook het achterlijkste land van het Westen. Ongeveer de helft van alle Amerikanen gelooft in de God van Abraham, en heeft geen idee van de wetenschappelijke vooruitgang die de laatste eeuw is geboekt.
Eén van die gelovigen maakte op Fox News bekend dat het in Amsterdam bepaald niet pluis was. Dat lieten wij natuurlijk niet passeren, wij confronteerden de man met de werkelijke cijfers. Aantal moorden in Nederland: 1,2 per 100.000 inwoners. Aantal moorden in de V.S.: 5,9 per 100.000 inwoners. Nee, was het antwoord, jullie zijn maar een klein land, jullie tellen niet goed.
We zullen dan minder goed kunnen tellen dan de gemiddelde Amerikaan, die trouwens niet verder komt dan zijn Ene God, je kunt toch beter in Nederland wonen dan in Amerika.

1 opmerking: