woensdag 9 september 2009

38. Dat heeft te maken met strategie

Op deze foto ziet u mij zitten in een karakteristieke houding. Het is de houding van een man die nog niet weet wat voor stukje hij moet schrijven. Hij weet het zo meteen — dit stukje moet anders beginnen.
Op bovenstaande foto ziet u mij, Ben I van het huis Hoogeboom. Aangenaam. De foto is gemaakt door mijn gemalin Alice. Juist, zo moest dit stukje beginnen.
Ik aanvaard hierbij het koningsschap over u Nederlanders, hartelijk volk. Zonder bloedvergieten hebben wij het huis van Oranje Nassau overboord gekieperd. Van hun paleizen maken wij musea.
Ik aanvaard, zoals gezegd, het koningsschap, maar ook niets meer. Ik hoef geen geld van u. Geen hofwacht. Geen 60 vakanties in 2 jaar tijd, zoals Prins Onbenul von Amsberg en zijn mevrouw Zorrequieta. Geen vliegtuig. Geen betere woning. Geen taptoes. Geen paardspringdingeswedstrijden. Helemaal niets!
Alice en ik zijn volmaakt gelukkig zoals we zijn, daar hoeft u niets aan bij te dragen. Zo, dat lucht op en dat scheelt de belastingbetalers een hoop geld.
Alice en ik zijn volmaakte Nederlanders. Onze beide vaders hebben eind jaren veertig nog gevochten in Indië, dus dat zit ook goed. Ook de PVV-stemmers zullen dus vóór mijn koningsschap zijn. Het is altijd goed als je zo’n ongelooflijke steun hebt. Ik dank u voor uw vertrouwen.
Wat gaat deze koning dan voor u doen? Dat zal ik u zeggen: niets, nichts, rien en nothing at all. Precies zoals het huis van Oranje Nassau het deed. Als koning Mbutu van Quasiland eens langs wil komen voor een staatsvakantiebezoek, dan bel ik hem om te vragen of het wel nodig is, en als het echt nodig is, bel ik een staatssecretaris met de vraag: ga even naar Schiphol, Mbutu komt er aan.
Meer doe ik niet. Ik ga ook niet op Prinsjesdag (prinsjes hebben we helemaal niet. Ik heb wel broers en zussen, neven en nichten, maar die gaan we natuurlijk niet één twee drie rekenen tot het koningshuis, zoals bij de Oranje Nassaus) voor de Staten Generaal zitten teuten van een door meneer Balkenende geschreven stukje papier. Ik wil desnoods wel komen met een door mijzélf geschreven tekst. Dat wil ik wel doen, dan horen ze het eens van een ander.
Koningsdag zal vallen op 24 september, normaal is dat een dag met zonneschijn, maar neemt u wel een regenkeepje mee.
Alice en ik zullen ons uiterste best doen Nederland te vertegenwoordigen, dat had u al wel gemerkt, en dat doen wij gratis. U heeft dus geheel voor niets een nieuwe koning, dat zal u wel aanspreken. Een wisseling van de wacht.
Eén ding nog. De fortuinen die de familie Oranje Nassau heeft vergaard, moeten terug in de schatkist. Laat ze maar op bijstandsniveau leven. Dat doen meer mensen.
Ik zal uw koning zijn voor de komende tien jaren, ongeveer, want dan zal ik wel dood zijn met mijn hartkwaal. Ik wil gewoon gecremeerd worden, geen grote feestelijkheden, al mag u er natuurlijk best een borreltje op nemen.
Ik, Ben I, groet u. Je maintiendrai!

2 opmerkingen:

 1. Prachtig Ben....ik hoop dat u dan ook direct het koningschap van België op u wil nemen tesamen met uwe gemalin Alice, het zou beide landen ten goede komen! :-)

  BTW, uwe Gemalin Alice heeft een zeer mooie foto van u gemaakt! :-)

  Lieve groetjes
  Inge (fan van Gemalin Alice)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uiteraard willen wij ook uw koningskoppel worden!

  BeantwoordenVerwijderen