dinsdag 29 september 2009

58. Zij deden ongewenste dingen

‘Hoeveel kost de PVV?’ is weer zo’n initiatief van Sargasso. Ik weet niet precies waar zo’n club mensen nu bij hoort. GroenLinks? Hoeveel kost de Dierenpartij? Hoeveel kost de VVD?
Hoe kun je het vragen.
Die hoofdvoddenbelasting, oké. Maar die blunder van de heer Wilders, vooruit. Het zal hem misschien ook nog wel vergeven worden dat hij een alcoholist in zijn fractie heeft zitten, en een mannetje (ik weet zijn naam niet eens meer, het is dat mannetje met dat lange, in de jaren zeventig nog normaal gevonden smerige haar, dat volgens mij een nog grotere alcoholist is dan Hero Brinkman) dat zo geijverd heeft voor het weer loslaten van de vechthonden. Hij heeft ook nog een kereltje dat de weg helemaal kwijt is, dat de klimaatdiscussie ontkent. Dat, geloof ik, zegt, dat als straks de zon een andere kant gaat opdraaien, dat dan alles wel weer goed zal komen. Dus laten we maar op de ouderwetse manier doorgaan, hè! Genoeg olie, zegt hij.
Dat zijn állemaal redenen om de heer Wilders aan te pakken. Er is geen reden te verzinnen om hem aan te pakken op het aantal kamervragen dat hij stelt. Dan kun je ook wel de Dierenpartij aanpakken omdat ze komen met een vleestax. Hoe gefundeerd het ook zijn kan, het is geen redelijke vraag, wees eerlijk.
Pak de heer Wilders aan op zijn belangrijkste punten:
1. discriminatie; 2. ontkenning van een serieus probleem: het klimaat. Pin het daarop vast, en leuter niet verder.

1 opmerking:

  1. Precies. Al die halfslachtige pogingen om Wilders c.s. terug te pakken met z'n eigen methodes, het leidt nergens toe en illustreert alleen maar de onmacht en de radeloosheid van zijn tegenstanders.

    Dion Grauss, zo heet de dierenliefhebber. Of Dion Graus.

    BeantwoordenVerwijderen