dinsdag 31 januari 2012

318. Het duurt wat langer, maar dan ben je er ook van af!

Er zijn elke zomer weer klachten van de terrasgangers over de vele bijen, die in hun glaasjes bier of frisdrank zitting nemen. Daar is iets aan te doen: op elk terrastafeltje zet je in het midden een glaasje jam. Klaar, probleem voorbij. Je ziet ze nog wel, maar ze gaan hun gang maar.
Op dezelfde manier zou ik het probleem van de PVV aanpakken. Geert begon een paar jaar geleden over Henk en Ingrid. Die zouden een groot deel van onze bevolking uitmaken. Onmiddellijk begonnen ook de Volkskrant en de NRC over die twee te praten, bijna alsof ze echt bestonden en abonnee konden worden. Dat was een grote fout en daarom zitten we nu met dit kabinet.
Wat de anti-PVV-partijen hadden moeten doen, is: een glaasje jam neerzetten voor die halfcriminele flauwekulverkopers, en dat hadden ze al drie of vier jaar geleden moeten doen. Waarom bijvoorbeeld vroeger ze Geert Wilders niet hoeveel boerka’s er in Nederland op de straten te zien waren, toen hij het over die vervuiling van onze straten had? Je had hem meteen kaltgestellt, om maar eens een term te gebruiken die in PVV-kringen goed wordt begrepen.
Toen hij kwam met die ‘tsunami van (moslim)immigranten’, waarom niet meteen gevraagd naar zijn cijfers? Ook weer: je had hem direct de mond gesnoerd.
En nu ook weer: hoe verhoudt zich zijn Henk & Ingrid-gevoel met die strikte handhaving van de hypotheekrenteaftrek, die alleen voor de rijken onder ons een goed ding is? Waarom is er geen parlementariër in Nederland die dat even keurig aanstipt? Gewoon, met cijfertjes.
Maar het werkelijk luxueuze glaasje jam voor Geert Wilders: dat is de zorg, en vooral de zorg voor de ouderen en gehandicapten, die er nu stevig onderdoorgaat. Daar had hij zich sterk voor gemaakt,  nietwaar: de ouderen enzovoorts, daar moest voor gezorgd blijven worden!
Parlementariërs, doet uw werk. Het is zo eenvoudig: verzamel de feiten ten lande. Leg ze voor de heer Wilders neer. Besluit uw nederzetting met de simpele woorden: ‘Meneer Wilders, u hebt blijkbaar gelogen! Of anders probeert u het maar eens uit te leggen.’
Overigens: als volgend jaar de SP en de PvdA in de regering komen. Dan moeten er her en der wat reparatiewerkzaamheden worden verricht, neem ik aan. Weet u nog hoeveel geld er naar de cultuursector ging, vóórdat Wilders er greep op kreeg? Hoeveel geld er naar onderwijs ging? Hoeveel geld naar zorg?
En u weet ook wel dat die zorgverzekeringen ook een stuk goedkoper kunnen, hè? Ik schat: 30 euro per maand goedkoper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten