zaterdag 24 juli 2010

260. Een lastig onderwerp

In de gemeenteraad van het landelijke Dirkswoud ging het hard tegen hard, de afgelopen week. Wat was er aan de hand? De heer Huub Evenblij wou beginnen met een rondvaartboot, die door de Noordvaart zou varen. Gewoon heen en weer. Toen kwam er een vraag van Restaurant Klaver, Noordvaart 134: zou die rondvaartboot niet kunnen stoppen bij mijn restaurant? De heer Evenblij zegde dit toe.
Restaurant Klaver ligt naast het R.K. kerkhof, en pastoor Engelbertus maakt bezwaar, want zo’n rondvaartboot die vlakbij je kerkhof aanmeert en al die mensen die uit- en daarna weer instappen, bedreigen de gewijde rust die nu eenmaal noodzakelijk is op een begraafplaats.
Twee partijen dus: de heren Evenblij en Klaver enerzijds, die hun gasten een etentje willen aanbieden tijdens de rondvaart, en pastoor Engelbertus anderzijds die dat niet wil vanwege dat kerkhof.
Pastoor Engelbertus nam contact op met Restaurant Gastrolily, twaalf huizen verderop. Mevrouw De Smet zou zeker ‘op gezette tijden een aantal gasten willen ontvangen’, maar dit was voor de heer Evenblij een te onzeker aanbod. Hij bleef bij Klaver staan. ‘Bovendien is het veel gemakkelijker om een afmeersteiger aan te leggen bij Restaurant Klaver,’ meende hij.
Uiteindelijk zijn de twee partijen tot elkaar gekomen. De heer Evenblij mag afmeren bij het kerkhof, als hij eerst een geluidswal van 2.50 meter hoogte rond het kerkhof aanlegt, plus een hek op die geluidswal, om te verhinderen dat de toeristen hun meegebrachte eetwaren, papiertjes en plastic waterflessen op het kerkhof gooien.
Over de hoogte van het hek wordt nog onderhandeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten