dinsdag 2 maart 2010

213. Allez, J.P.!

Het is natuurlijk een verschrikkelijk ambt, dat ik, Jan Kleeman, nooit zou willen bekleden. Wat een opofferingen moet die man zich getroosten. Zijn Bianca zal het ook niet gemakkelijk hebben, hoor, nu het kabinet weer gesprongen is. Buiten zijn schuld, geheel buiten zijn schuld!
We blijven zeker nog vier jaar in Uruzgan, zei ik twee jaar geleden nog tegen mijn vrouw, want Jaap de Hoop Scheffer is hoofd van de NAVO geworden, en dan laat je zo’n organisatie niet in de steek. Nee toch? Dus het is helemaal niet Maxime Verhagen die spelletjes speelde, het is de opstandigheid van de PvdA, en daardoor is het kabinet gevallen.
Nee, Maxime doet steeds zijn stinkende best in het buitenland en we hébben veel buitenland, want we zijn maar een klein land. Dat moet men niet vergeten. Wie binnenslands goed zijn best heeft gedaan, is natuurlijk Jack de Vries, een jongen die we ook goed kunnen gebruiken voor de verkiezingen. Ik ben benieuwd waar hij nu weer mee op de proppen zal komen!
Maar het meest getroffen ben ik door de onwaarschijnlijke daadkracht van Camiel Eurlings, die er toch maar bijna in geslaagd is het fileprobleem op te lossen. Het was een zeer goed idee om hem eerst eens naar Europa te sturen, dan kon hij daar de lucht eens opsnuiven, en hem daarna minister van Verkeer en Waterstaat te maken.
Hij moet nog een paar jaar oefenen op het Nederlands (zijn zachte g is niet om aan te horen, zo zuidoostelijk), en hij moet maatjes zoeken zoals Balkenende als maatjes Verhagen en De Vries heeft gevonden, die ‘de klusjes’ voor hem opknappen — maar als hij die gevonden heeft, dan is hij onze volgende minister-president!
Eerst echter de volle ruimte voor J.P. Balkenende, de man die ons uit dit diepe dal zal leiden. Bianca, houd het nog een paar jaar vol. Dan heb je je man terug! Voor de rest van je leven.

2 opmerkingen:

 1. Het houdt geen verband met het bovenstaande stukje, maar ik kwam het artikel vandaag tegen en dacht, ik promoot het linkje even door. Maar je had het waarschijnlijk al gelezen. Trouwens, Jan Kleeman, vindt u ook niet dat de uitsdruking 'hij doet z'n stinkende best' toch iets onfrissigs heeft?
  http://hoeiboei.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor de link naar Hoeiboei. Dat lees ik eerlijk gezegd nooit meer: ik vind dat je op een blog je eigen werk moet plaatsen en hooguit moet citeren uit andermans werk.
  Ik heb dat deel III al van KvhR’s Verzameld Werk, omdat ik (samen met nog twintig of dertig mensen) heb meegewerkt aan de correctie van de teksten.
  ‘Zijn stinkende best doen’ is eerder een PvdA-uitdrukking. Je hoort het Felix Rottenberg zeggen. Maar Maxime Verhagen heeft het ook een keer gezegd.

  BeantwoordenVerwijderen