zondag 21 maart 2010

232. Een taak voor de journalisten

Althans voor deze journalist. Hoe krijgen we de Vlamingen zo ver dat ze Nederland gaan aanvallen, en de boel hier overnemen? Het wordt echt tijd voor een Groot Vlaanderen. We hebben in Nederland natuurlijk geen behoefte aan de IJzerbedevaarten en aan dat katholieke geloof en aan die prins Philip. Maar daarvoor zijn de Belgen te beleefd, dat zullen ze ons niet willen opdringen.
Al één Belgische is voor mijn idee te vinden: Annelies de Ceukelaire, wie ik al eens gevraagd heb hoe je haar achternaam uitspreekt: Ceukelère of Ceukelare. De vraag is haar ontgaan, neem ik aan, want ook op Facebook zijn de Belgen stukken aardiger en mededeelzamer dan de Nederlanders.
Het liefst zou ik de samensmelting van Vlamingen en Nederlanders vóór 9 juni a.s. zien plaatsvinden, vóór de verkiezingen dus. Het mag ook later gebeuren. Als het maar gebeurt.
Ik heb Annelies al gezegd waar de Belgische manschappen moeten trainen: op vlak terrein, want Nederland kent geen bergen, behalve in de buurt van Valkenburg. De Belgische marine moet een omtrekkende beweging maken en aan land gaan te Egmond aan Zee, waar Alice en ik ze dansend zullen opwachten. We zullen wel van collaborateurschap worden verdacht, maar dat kan ons niets schelen.
Waarom sluiten wij de Belgen in onze armen? Allereerst natuurlijk omdat ze aardiger zijn in de omgang, maar ook omdat ze dronken ministers gewoon hun gang laten gaan, wat ondenkbaar is in Nederland.
Een goede naam voor Vlaanderen + Nederland zou Opperland zijn.
Wat doen wij met Wallonië? Dat geven wij terug aan Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. U mag het hebben, zullen wij zeggen. Wij hoeven het niet.

4 opmerkingen:

 1. hier snel en plofs, omdat ik zo weer het internet af duikel en dan telkens kan herbeginnen met het genereren van mooie zinnen...
  'KEUKELEIRE' ter info, het antwoord op je vraag.
  ik wacht op een nieuwe dagelijkse dosis....;))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uw nieuwe dagelijkse dosis staat op Facebook.
  Keukeleire, dat klinkt dus iets anders dan populaire, meer als Keukelére.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nee hoor als in populaire...
  het komt mogelijk van goochelaar.... maar zeker zijn ze niet. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ..and thank you for the doses, the daily dosis that is (kon een song zijn...)

  BeantwoordenVerwijderen