woensdag 4 november 2009

94. Ben de Zalmvisser

Er rilt en trilt iets in mij, beste mensen. Er waart iets in mij rond, dat ik nog niet weet te benoemen. Het fibrilleren begon gistermiddag om 13 uur 39. Ik werd opeens, staand voor kassa nummer 3 van de plaatselijke Super de Boer, gegrepen door het goddelijke vuur. Zo noem ik het maar. Een vuur dat de God in mij ontstoken heeft.
Een vuur dat ook gevierd wil worden! Daarom staat u hier met zijn allen voor mij, want gistermiddag was u erbij in de Super de Boer en u hoorde mij schreeuwen, u gevoelde zich misschien lichtelijk van streek raken, maar u luisterde toch naar mij. Dat heeft u goed gedaan, dames.
Laat ik eerst de zakelijke dingen maar eens regelen. Ik heb nodig: een administratrice, kunnende typen. U, mevrouw Zwart? En ik heb nodig: een secretaresse, eveneens kunnende typen. U, mevrouw Van de Wetering? Dat is snel geregeld.
Dan ga ik u nu voor in een kort gebed. Zegt u mij maar na. Beste Ben.
Beste Ben.
Afgevaardigde van de Heer God.
Afgevaawdige van de Heer God.
Godmens.
Godmens.
Wij zullen rijst en granen eten. Amen.
Wij zullen wijst en gwanen eten. Amen.
Tot zover ons gebed. Dan zie ik u volgende week weer. Gaat heen in vrede! En Monique, jij had nog een vraag over het Goddelijke Zaad? Kom dan maar mee, Monique. Dan zal ik je de geheimen van het geloof in de Heer God uitleggen.

4 opmerkingen:

 1. O Grote Ben, u heeft in uw, vanaf nu waarschijnlijk oneindige wijsheid, een klein foutje gemaakt. U schrijft fibrilleren waar U waarschijnlijk fibreren bedoelt.

  PS Is de geest al tot Monique gekomen?

  Zeer snel, onregelmatig samentrekken van de hartboezems (= atrium-fibrilleren) en/of de hartkamers (= ventrikel-fibrilleren).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In Kramers Vreemde Woordenboek, dat ik ondanks mijn recente geroepenheid, nog af en toe inkijk, stond:
  fibrilleren: trillen (med.); zich onregelmatig zeer snel samentrekken.
  Fibrilleren lijkt mij ook logischer dan vibreren, want ik voelde zeer duidelijk dat God in mijn hart was gekomen.
  Monique, wel, die heeft haar lesje wel geh.., ik bedoel, die is liefdevol opgenomen in het Huis van God.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat bijbeljargon... Een aantal jaren terug had de gemeente Amsterdam ter gelegenheid van de 5de mei bedacht om een aantal billboards neer te zetten met daarop teksten van schrijvers/dichters etc onder het motto de vrijheid van meningsuiting. De tekst die Bart Chabot had aangeleverd, akkoord, het was een licht prikkelende tekst, werd alleen geweigerd. Waar viel men over: De premier kreunde zachtjes toen de Heer in hem kwam. Had Bart bedacht, ziets was het.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waar men al over kan vallen, in Amsterdam.
  Het bijbeljargon (tenminste als het uit de Statenbijbel komt) is zo mooi, dat je er ook heerlijk op kunt variëren. Ik ben er helaas niet mee opgegroeid (ik was katholiek, en bij de katholieken groei je niet met de bijbel, maar met de pastoor en de kapelaan op). Ik heb de Statenbijbel pas op latere leeftijd gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen