maandag 30 november 2009

120. Fantastisch nieuws

Wim Bleiswijk, die zich al sinds 1987 Muhammed Charoudi noemt, mag voor de islamitische gemeenschap in Dirkswoud een moskee bouwen. Daar heeft de gemeenteraad mee ingestemd, zij het dat de moskee geen minaret mag krijgen, wegens ‘horizonvervuiling’. De moskee zal komen te staan aan de Noordvaart, op de plek van de vroegere School met den Bijbel. Die School was net afgebroken.
Burgemeester Gerard van de Wind: ‘We moeten onze islamitische vrinden ook wat gunnen in Dirkswoud. Wim is een zeer goed mens, met goede ideeën voor het Dirkswoudse. Hij wil van Dirkswoud het Mekka van Noord-Holland gaan maken. Hij wil dus vóór zijn moskee een grote zwarte steen neerzetten, waar onze islamitische vrinden omheen kunnen lopen. Dat is voor hun geloof, nietwaar. Ze doen dan witte kleren aan, en dan lopen ze om die steen heen, ‘Allah, Allah!’ roepend.
Wim is ook een goede bouwmeester, dus dat zal vast wel goed komen. Hij rekent op een flinke aanloop, die ook goed zal zijn voor onze middenstand en voor het restaurantwezen in Dirkswoud. Restaurant Dirkswoud wil zich voor zulke dagen al Restaurant De Tulband gaan noemen. Ik ben blij dat onze bevolking ook meedenkt hoe we Dirkswoud opstoten in de vaart der volkeren.
Maar een minaret was helaas niet mogelijk, nee. We zien dat al in de landen om ons heen, daar komen alleen maar protesten van. Burka’s en minaretten, dat moeten we niet hebben in Dirkswoud, zeker niet tijdens mijn burgemeesterschap!’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten