zondag 8 november 2009

98. Deze vlotheid van optreden

Dit razendsnelle optreden van de regering hadden wij inderdaad niet verwacht. Wij hadden niet verwacht dat zó snel besloten zou worden tot — ik noem het een unicum. Een unicum, dat is het. Zó snel besloten.
Wij vinden het ook zo’n goed optreden van de regering! Wij hadden niet gedacht dat het erdoor zou komen, na alle plannen van de vorige ministers van verkeer. Wij vinden het echt een wonder. Leve minister Eurlings!
In één klap een einde aan de files, wie zou dat tien jaar geleden gedacht hebben. Zo zie je maar dat die ministers uit het zuiden des lands soms goede ideeën kunnen hebben! Want je denkt steeds: daar zit een minister te slapen, maar ondertussen lost hij het probleem op.
Wat heeft Camiel Eurlings bedacht? Het volgende. Het is een plan dat uit twee delen bestaat.
Deel I: er komt in Nederland een algemene snelheidsbeperking tot 35 km per uur! Dus niemand rijdt harder, behalve de politie, de ambulance en de brandweer. Voor elke kilometer die je harder rijdt, word je beboet met 35 euro. Dus als je 41 kilometer per uur rijdt en zo het verkeer voorbij snelt, en je wordt gepakt, dan betaal je sowieso 210 euro boete. Doe je het een tweede keer, dan wordt je auto verbeurd verklaard.
Dit is een uitstekende maatregel voor ’s lands schatkist, het is ook nog eens een uitstekende maatregel voor het milieu.
Deel II: het wordt in Nederland verboden om anders te rijden dan in een cabriolet! Dit geldt uiteraard niet voor het vrachtverkeer. Wilt u toch overdekt reizen? Dan gaat u met de bus en de trein!
Met deze twee simpele maatregelen heeft Camiel Eurlings een van de grootste maatschappelijke problemen, het fileverkeer, opgelost. Hulde!

2 opmerkingen:

  1. Dus het plan om files structureel te bombarderen, en zo het probleem op te lossen, heeft het kennelijk niet gehaald

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, defensie wou daar niet aan meewerken.

    BeantwoordenVerwijderen