woensdag 10 februari 2010

193. Stem niet op een christelijk politicus

U bent, uiteraard, gevrijwaard van een verblijf in de hel, als u niet stemt op CDA, CU of SGP. Daar zult u waarlijk niet aan worden blootgesteld. Het hellevuur — denk ook eens om al degenen die u zo jammerlijk achterlaat — zal niet voor u zijn.
Beminde gelovigen. Laat u toch niets op de mouw spelden door welke geestdrijver dan ook! Hoe zijn naam ook moge luiden.
(Er ontstaat enig geroezemoes onder het kerkvolk. Een oudere heer staat op en roept: ‘Den Bárkel!’)
Beminde gelovigen. Het is goed dat wij zijn naam kennen. Jozef den Barkel, geestdrijver in den kwade. Jozef den Barkel is van ons geloof, hij gelooft uit volle borst in de Here God, in Jezus Christus en in de Heilige Geest, amen. Dat wil hij althans doen schijnen, maar u heeft wel gemerkt dat de heer Den Barkel achter zijn woning een zomerhuisje heeft laten bouwen, en niet door ons gewaardeerde bouwbedrijf van de heer Klabbinga — u vindt het wel goed dat wij uw naam hier noemen, nietwaar, meneer Klabbinga? Wij vinden uw reclames ook zo passend: Ga met Jezus, bouw met Klabbinga! — niet is het zomerhuisje van de heer Den Barkel gebouwd door het gewaardeerde bouwbedrijf van onze heer Klabbinga. Nee, dat is gebeurd met medewerking van een bedrijfje dat buiten onze woonkern gevestigd is, Schnieder of Schneider.
Dus als de heer Den Barkel, met zijn vrolijke posters met daarop CD Ja! Den Barkel!, zo zeker meent te weten dat u, beminde gelovigen, uw stem op hem zal uitbrengen, dan glibbert hij. Dan glibbert hij omlaag en tenslotte zal hij vallen, maar wij wensen de heer Den Barkel natuurlijk veel woongenot toe, ook al heeft hij zijn zomerhuisje niet laten bouwen door een leeftijds- en ook vroegere klasgenoot op onze Lagere School, de heer Klabbinga.
Beminde klasgenoten! Beminde gelovigen, bedoelde ik te zeggen. Wat is een politicus anders dan een klusjesman, die onze dingetjes komt maken of repareren? Zo kunt u het ook zien. Amen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten