zaterdag 20 februari 2010

203. Bescheidenheid siert de mens zo

Balkenende IV is dus ook al voortijdig gestopt. Het maakt dus uiteindelijk niet uit met welke samenstelling je een kabinet maakt. Als het CDA erin zit, blijkt, dan kraken de wielen.
Dit keer was het Maxime Verhagen die een crisis veroorzaakte, door een brief voor te koken, waarvan hij wist: hoi, dit pikt de PvdA nooit! Crisis! Einde kabinet! En ik word de volgende premier van Nederland!
Hij kon nog wel eens van een koude kermis thuiskomen. Slecht volk moet je niet een regering laten leiden, en dat weten de Nederlanders ook wel.
Wat zal de samenstelling worden van een volgende regering? Ik heb geen idee. CDA-VVD-D66? Die krijgen net niet genoeg zetels. PvdA-GL-SP-D66? Ook niet genoeg. Dus wordt het: CDA-VVD-
PVV. Let maar op. En dat kabinet valt ook alweer na een paar maanden, want het CDA zit er in en het CDA levert weer een streek. Dat zit nu eenmaal in de traditie van het CDA. Als je zelf niet te vertrouwen bent, vertrouw je anderen al helemaal niet. Dan denk je van de anderen: ze zullen ons wel pootje willen lichten. Want dat zijn wij zelf ook gewend te doen.
Verder ben ik het met Berend eens, die afgaf op de wanstaltige vertoning van Agnes Kant, gisteravond in Nova. Het is geen feest als er een kabinet valt, mevrouw! Pas als er een kabinet valt van neo-nazi’s of PVV’ers, dan pas kun je roepen dat je de fles champagne klaar hebt staan.
Dat moet je niet zeggen als er een kabinet valt dat in het geheel niets heeft gedaan, niets heeft gepresteerd, niets op zijn erelijst kan bijzetten, dat er alleen maar is geweest (in beide betekenissen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten