zaterdag 27 februari 2010

210. Die lui hebben andere dingen aan hun hoofd

Een homo die praktizeert, dat moest niet mogen, vindt een vereniging. Interessant, vind ik. Waar bestaat dat praktizeren uit? Nou ja, hij woont samen met een andere jongeman, zeggen ze, want meer kunnen ze niet zeggen. Goed, ook interessant. Ik ken ook een jongen die samenwoont met een andere jongen, om financiële motieven.
Die vereniging die vindt dat dat niet zou moeten mogen (want dan leven ze ‘in zonde’, is wat ze zeggen) is natuurlijk de helaas belastingvrij in Nederland opererende katholieke kerk. Laten we dat eerst maar eens aanpakken in deze crisistijd: belastingen heffen op kerken, moskeeën enz.
Verder vind ik dat iedereen mag zeggen wat hij vindt, dus ook meneer Hurkmans. Meneer Hurkmans vindt die homo’s maar een stel viezeriken, en dat mag hij gerust op de televisie zeggen. Jullie krijgen lekker geen hostie. Jullie mogen best in onze kerk komen om naar onze kazuifels en kaarsen te kijken, maar daar blijft het bij.
Jongens! Dames en heren! Nu worden we even ernstig. Waarom zou je ooit lid willen worden van een zo knotsgekke vereniging als de katholieke kerk? Waarom? Wat is er te halen? Niets! Helemaal niets! Je moet gaan geloven in een slechts 2000 jaar oud woestijngodje, dat is iets idioots om te doen. Je moet gaan geloven dat Hostiebakkerij St. Michael uit Sint Michielsgestel een product bakt dat, uiteraard na zegening door wat de katholieken een ‘priester’ noemen, jou elke zondag heil brengt.
Ga toch weg. Die onzin in deze tijd. Die flauwekul. Homo’s, verlaat gewoon de kerk! Ga iets interessants doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten