zaterdag 3 oktober 2009

62. Daarvoor worden ze door ons betaald

‘Beste kamerleden, ik ben blij dat we hier nu eens allemaal bijeen zijn. Dank u wel. Waar gaat het over? Het gaat over het CDA. Hoe staan ze ervoor? Niet zo best. Maar wij staan er nog slechter voor, in de peilingen. Hoeveel zetels wij zouden krijgen als er vandaag verkiezingen zouden worden gehouden, weet ik niet. Want ik ben bezig met die DSB-affaire en met de affaire ABN-Amro en Fortis. En ook de IBN. Maar goed. We staan er slecht voor.
Jullie weten dat Balkenende binnen een jaar naar Europa vertrekt. Hij verlaat het zinkend schip en hij laat het aan ons over. Wat doen wij dan dus: wij fe-li-ci-te-ren hem. Leuke functie, belangrijk voor ons land, noem maar op. Nieuwe premier: Verhagen. Een goede vent, wil ik wel even zeggen. Een politieke rat, is hij wel genoemd, maar ook een goede vent. Verhagen is niet zo’n zwémmer als Balkenende. Van rechts naar links, en er komt niets uit zijn handen. Reken maar dat die AOW straks ook weer niets wordt.
Dat is trouwens ook voor u, mevrouw Hamer, een goed idee om te onthouden. Die AOW, daar stemmen we voor. Ongeacht wat er in die wet staat. Nee, echt, mevrouw Hamer. Gewoon voor stemmen. Dan zegt u aan de pers maar: coalitieakkoord.
Dat is ook zo met Uruzgan, meneer Van Dam. Láten er dan nog eens 40 militairen omkomen, láát dat gebeuren. Als Verhagen in New York en Pittsburgh dingetjes heeft afgesproken, dan moet je hem dat gúnnen.
Want Verhagen, echt, dat is een prima leider! Dat is eens een keer een vent, die ons ook uit de economische malaise kan halen. Echt waar. Met ons, PvdA! En ná de crisis, dan staan wíj er. Nog steeds.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten