donderdag 15 oktober 2009

74. Bijvoorbeeld de SP of GroenLinks

Als je dus tegen die gelegaliseerde diefstal bent, zoals gepleegd door Dirk Scheringa en zijn maten, dan moet je gaan stemmen op SP of GroenLinks. Ze zijn al een jaar of tien tegen Scheringa in gegaan, en ik heb bewondering voor mensen als Vendrik en Irrgang. Ze hebben tenslotte de bende onder controle gekregen.
Dank ook aan Pieter Lakeman, die al eerder financiële schandalen aan het licht heeft gebracht, en die dat nu weer heeft gedaan. Hulde.
Dank ook aan Wouter Bos, die uiteindelijk ook heeft ingezien (‘dat soort provisies is idioot’, en dat zei hij een dag vóórdat Lakeman zei dat je je geld beter van de DSB kon weghalen) dat in Nederland een misdadige instelling zich niet een bank mag noemen.
Het lijkt me wel duidelijk: de Nederlandsche Bank en het Ministerie van Financiën wilden, hoe dan ook, die DSB platleggen. Daar hadden ze ook groot gelijk in.
Hans van Goor, die gisteravond weer bij Nova zat en niet in de gevangenis, maakte het duidelijk: hij kon geen handtekening zetten onder de regelingen met Jelle Hendriks, omdat hij dan beschouwd zou worden als een onbetrouwbare bankfunctionaris. Tegelijk zei hij ook in Nova, dat hij bereid was geweest zijn baan op te geven. Wat is het nu, beste Hans, bedenker van al die koopsompolissen: je baan kwijt, of je baan kwijt?
Ik heb nog een vraag aan Grote Dirk. Hoeveel geld heb je er nu aan verdiend, in de loop der jaren? De schattingen zijn: 45 miljoen euro. Na een proces, bedoel ik, want zoals het er nu voor staat, is het 128 miljoen euro. Reken maar dat we dat proces zorgvuldig zullen volgen!
Dat maakt het allemaal niet gemakkelijker. Wat moet ik gaan stemmen? SP? Ik vind die Irrgang een sympathieke, vasthoudende figuur. Ik vind Agnes Kant volledig ongeschikt als fractie-voorzitster, maar als woordvoerster voor de zorg een ster. Die man die de AOW doet, vind ik een sympathieke, georganiseerd soort vent. Maar die fractie bestaat toch voor de rest uit, neem me niet kwalijk, gekwakelte.
GroenLinks. Ik kon die vorige fractievoorzitter al niet uitstaan, en het is er niet beter op geworden met dat wicht. De enige in de fractie voor wie ik bewondering heb, is, ik had het al eerder gezegd: Kees Vendrik. Hij lijkt me een fatsoenlijke kandidaat voor een volgend fractievoorzitterschap. Dan ga ik misschien op hem stemmen.
Blijft over: de PvdA. Maar ja. Op zo’n splinterpartij ga ik niet meer stemmen. Zeker niet met zo’n lid als Mei Li Wang, of hoe ze ook heet, die nog zei dat het allemaal anders was gelopen zonder de uitlatingen van Pieter Lakeman. In wat voor wereld leeft zo iemand?

3 opmerkingen:

  1. Ja, die Irrgang vind ik ook wel oké. Eeuwig zonde dat ie bij de SP zit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben het geheel met je eens, Max. Ik ben zelf een ouderwetse PvdA-stemmer, die nu dreigt over te lopen naar D66 (bijvoorbeeld). Maar ik twijfel nog. Niet of ik de PvdA moet verlaten, want ik stem nooit op een splinterpartij. Maar naar wie ik moet overlopen. Die Vendrik vind ik ook een redelijk personage.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook nog even zeggen dat je stuk op Chimsky weer fantastisch was, Max.

    BeantwoordenVerwijderen