Het was hetzelfde als met die 67-jarige leeftijd. Die hebben we ook ruimhartig aanvaard. Na de nodige interne discussies, dat wel natuurlijk.
Dus we hebben eerst zeer langdurig vergaderd met vertegenwoordigers van de CNV Bedrijvenbond en mensen van onze eigen CNV Hout- en bouwbond over de samensmelting van onze beide bonden. Tenslotte kwam daar uit naar voren dat we samen moesten optrekken. Maar hoe noem je dan zo’n bond? Daar gingen ook weer vele dagen mee voorbij.
Totdat de heer Piquet van de Bedrijvenbond het voorstel deed, de leden zelf hierover te laten beslissen. Algemeen aanvaard, applaus en dankgebed voor deze voortreffelijke ingeving. Maar hoe moet je dat dan organiseren? vroeg ik, want ik ben daar voorzichtig in. Behoedzaam. Want stel je voor dat 18% van je leden stemmen voor een naam als CNV Lijders, en die 18% wint het!
Dus ik heb voorgesteld een lijstje van namen te bedenken. Daar gingen ook weer enige vergaderingen overheen, maar dat lijstje was:
1. CNV Bondgenoten
2. CNV Vaklui
3. CNV Vaklieden
Dus uit die drie namen konden onze leden kiezen. We zetten ze in een brief, met de waarschuwing dat de eerste twee namen teveel FNV-achtig zouden klinken, de derde naam misschien te ouderwets was.
Wel, de brieven gingen de deur uit en 75% van de mensen wilde CNV Vaklieden. Daar gingen weer een aantal vergaderingen overheen, en tenslotte hebben we besloten dat het CNV Vakmensen moest worden, want je hebt immers met mensen te maken.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten