zaterdag 31 oktober 2009

90. Je moet tegen zijn stijl kunnen

Dus ik vind dat hij wel weg mag. Wie zijn wij om het te verbieden, nietwaar. Hij mag best weg, als er aan hem getrokken wordt. Hij is ook een voortreffelijke kandidaat: hij heeft alleen al vier kabinetten geleden. Geleid, bedoel ik natuurlijk. In moeilijke tijden, zware tijden. Zwaar voor ons allemaal.
En zoals hij nu het kabinet achterlaat, laat hij het voortreffelijk achter! Hij heeft voortreffelijk werk afgeleverd, dat is zeker. Dat moeten we Jan Peter echt nageven. Hij zei ook in de Trèveszaal: ‘Mouwen uit de handen, en werk aan de winkel!’ Een waar woord, waar we ook zeker mee aan de slag gaan. Want het zal en het moet beter worden in Nederland!
Wie zou Jan Peter ooit kunnen opvolgen? Tja, dat is een groot probleem. Zo’n staatsman opvolgen, het is geen kleinigheid, dat zult u wel begrijpen. Diverse mensen zijn al gepolst, namen zijn genoemd. Tja. Iemand uit christelijke kring, dus dan kom je uit op Maxime Verhagen, zou ik denken. Als er iemand een primus inter pares is, dan is hij het wel. Uitstekende kerel ook. Dan hebben we een Maxima en een Maxime!
Ja, zo gaat dat in het Haagse. De ene gaat, en wordt uitgeluid. De ander komt en wordt ingeluid. Zo gaat dat. Je moet soms wat inleveren, het is niet anders.
Vooralsnog echter verdwijnt Jan Peter helemaal niet! Hij is niet in een zwart gat gevallen. Zo moet u het ook niet zien! Hij is nog steeds minister-president van Nederland en zijn Overzeese Gebiedsdelen, dit ter geruststelling, maar (oh, een andere microfoon) krijgen we nu in Europa ook weer van die achterkamertjes? Hetzelfde dus wat we in Den Haag al anderhalve eeuw lang gehad hebben? Kunnen de Europeanen zelf niet kiezen wie hun president zal worden? Welke Italiaan, Pool, Spanjaard of Tsjech zit er te wachten op een totaal kleurloze lul als Balkenende?
Ach, ga ook maar weg, lul de behanger!

1 opmerking: