zaterdag 12 december 2009

131. Ik weet ook niet hoe ze het heeft gedaan

Margje W. was een gevaarlijke vrouw, volgens de rechters te Leeuwarden die haar in 1977 veroordeelden. Margje zit nu nog steeds in de TBS, in de long stay. Ze zou drie moorden op haar geweten hebben. Ik zou haar maar aanraden alsnog DNA-proeven te laten nemen, want ze ontkent nog steeds ook maar iets met die moorden te maken te hebben gehad.
De drie slachtoffers waren alledrie mannen, die gevonden zijn aan de Edeseweg te Apeldoorn. Ze waren alledrie gewurgd, ‘met een scherp touw’, zoals de politie bekend gaf. Dat scherpe touw is nooit gevonden.
De politie arresteerde als verdachten drie vrouwen, alledrie prostituee’s: Gerda M., Petra B. en Margje W. Gerda en Petra vielen al snel af, want hun bekendheid met de plaatselijke omstandigheden viel tegen. Margje werd langer vastgehouden omdat ze wist van die hoerenbuurt, waar in auto’s de daad werd bedreven.
Ikzelf wist dat ook, toen. En nog een paar honderdduizend mensen wisten het. Margje, die bovendien zeer lelijk was, wist het ook. Ze was tamelijk, hoe zeg je dat, ‘spraakongevoelig’. De politie begon haar te verdenken, en een bewijs was zo gevonden: in haar auto waren geen sporen gevonden van die drie mannen, en ook in de auto’s van die drie mannen waren geen sporen van Margje gevonden. Maar Margje zou tijd gevonden hebben om alle sporen te verwijderen.
Toen Margje werd voorgeleid, begon ze de rechters te beledigen. Dat zette kwaad bloed, en zo werd ze veroordeeld tot 20 jaar plus TBS.
Volgens mij is het een misvatting. Het is een kwestie van recht dat iedereen opkomt voor Margje. Dat niet alleen. Die rechters en politiemensen en justitiedienaren van toen moeten ontslagen worden, wegens onkunde.
Er moet een nieuw proces komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten