De ambities van de Dirkswoudse wethouder Gerard van der Lee strekten verder dan het passen op de winkel of het behouden van de koopkracht. Hij wilde Dirkswoud beter, groter en sterker maken door ‘een Noord-Zuidlijn van financiële kracht’ aan te leggen. Dirkswoud moest het financiële centrum van Noord-Holland-Noord worden.
Daar moest een budget voor gevonden worden, en dat budget vond hij. Dat budget had hij nodig om een adviseur aan te trekken, die samen met hem het plan zou opstellen. Die adviseur was K.K. Haaksma van Haaksma, Koers & Van der Lee Adviseursbureau BV.
In grote lijnen stond het plan van de wethouder al vast: er zou een bedrijventerrein gebouwd worden aan het begin van de Noordvaart, de hele infrastructuur van Dirkswoud zou op de schop gaan. Op dat bedrijventerrein zou plaats zijn voor hoofd- of bijkantoren van banken en andere financiële instellingen.
Aan K.K. Haaksma de taak om de bevolking te winnen voor het idee. Er moest een folder komen, die huis-aan-huis verspreid zou gaan worden. In die folder moest, volgens de wethouder, de nadruk gelegd worden op de werkgelegenheid voor de eigen middenstand. Die zou enorm groeien met de komst van de Cluysborgh, zoals het financiële bedrijventerrein genoemd zou worden.
Intussen zou de wethouder eens een balletje gaan opgooien bij ING, Rabobank, DSB en ook verzekeringsinstellingen konden rekenen op een bezoekje.
Maar ja. Toen kwam de kredietcrisis. ‘En die heeft Dirkswoud de das om gedaan,’ aldus de wethouder. ‘Zonder de kredietcrisis zouden we er gezond voorstaan.’
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten