donderdag 14 januari 2010

165. Mijn versiertechnieken

Mijn slanke, atletische bouw heeft er natuurlijk toe bijgedragen dat ik in mijn leven nooit enige versiertruc heb toegepast. Ik heb altijd op mijn voorkomen gebouwd, op mijn, hoe zal ik het zeggen, Usain Bolt-achtige gestalte.
Ik drong mij bijvoorbeeld eens binnen in de kleedkamer van een Alkmaarse vrouwenvoetbalclub, liet daar mijn broek en onderbroek zakken en zei: ‘Sportief blijven, dames!’ Maar ik werd onmiddellijk weggedragen door twee terreinknechten.
Nog zeer onlangs was ik in de locale supermarkt, waar ik altijd mijn boodschappen doe en bejaarden en hulpbehoevenden help met artikelen uit de bovenste schappen pakken. Nu stond ik in de zeepafdeling, deed weer mijn broek en onderbroek omlaag, en zei galmend: ‘Gratis, dames!’ Maar geen dame reageerde, wel kwam de bedrijfsleider op mij af, met woorden zoals: ‘Doet u toch eens normaal, meneer Hoogeboom!’
Meer dan mijn geweldige bouw, die door mijn kameraden ‘agrarisch’ wordt genoemd, heb ik niet tot mijn beschikking. Ik kan de dames niet betoveren met galante taal, al heb ik natuurlijk wel een ‘Gaat u voor’ losgelaten, jaren geleden, toen ik bij de damesdouches in het plaatselijke zwembad had postgevat.
Mijn borstkas is het meest opvallend, naast mijn dijpartijen. Ik ben dan ook veel in zwembaden te vinden en stel daar mijn lichaam tentoon, zeggende, wanneer een dame langsloopt: ‘What you see, is what you get!’

4 opmerkingen:

 1. "Meer dan mijn geweldige bouw, die door mijn kameraden ‘agrarisch’ wordt genoemd, heb ik niet tot mijn beschikking."

  Heerlijke zin. En een heerlijk stuk. Herkenbaar ook (heb zelf ook zo'n lijf).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je, Max.
  Ik wil mijn stukjes eigenlijk iets langer maken. Dus maak ik ze iets langer, en dan schrap ik er alle overbodige rommel uit. Dus veel langer worden mijn stukjes niet. Maar dit is wel een soort minimum lengte. Er moet wel iets te lezen overblijven tenslotte.
  Die heerlijke zin heb ik geschreven in navolging van P.G. Wodehouse, maar dat had je wel begrepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geloof het of niet, maar dat had ik inderdaad begrepen. En dat terwijl de door u geciteerde zinnen van P.G. Wodehouse de enige zinnen waren die ik ooit van P.G. Wodehouse heb gelezen. Geloof ik. Daar ga ik snel maar eens verandering in brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Max,
  Je zult Wodehouse een geweldige schrijver vinden, ik weet het absoluut zeker. Je kunt om te beginnen eens kijken bij http://www.gutenberg.org/catalog/, waar zijn eerste boeken te vinden zijn. Onder de W kijken.

  BeantwoordenVerwijderen