donderdag 28 januari 2010

180. Toezicht van de politie zal de eerste tijd nog wel nodig zijn

Korpscommandant der politie K. Vleugels: ‘Het is in het driehoeksberaad natuurlijk al langere tijd aan de orde geweest, maar uiteindelijk moeten wij het beleid uitvoeren. Ook in Dirkswoud, ja. Wij maken het jeugdbeleid niet, wij zorgen alleen voor de ondersteuning. Kijk maar in de wat grotere gemeenten, zoals Amsterdam. In Amsterdam jagen ze de zwervers, of zwerfsters, op. Hier doen wij hetzelfde met de bedronken jeugd.
Want je moet die mensen ’s nachts geen tijd geven, is mijn mening en is ook de mening van het dorpsbestuur. Juist! Geen milimeter tijd. Geen seconde ruimte moet je ze geven, anders wordt het alleen maar erger, en komt er jeugdcriminaliteit van. Daar is de politie voor: preventie. En eventueel: repressie, natuurlijk.
Het is dan ook in dat kader dat wij gisteravond hebben besloten de gehele Noordvaart af te sluiten voor personen jonger dan 18 jaar. En overdag: samenscholingsverboden van meer dan twee jongelui. En ook dat werkt, meneer!
Wij patrouilleren gedurende de nachten met vier manschappen uit de regio en wij hebben een zero tolerance-beleid. Dat houdt in. Ten eerste dat wij geen enkele vorm van openbare dronkenschap meer tolereren in het Dirkswoudse. En ten tweede. Wij zullen alle drankschuurtjes waarin de jeugd zich zit te bedrinken, ontmantelen.
Want het kan niet zo zijn, het mag niet zo zijn en het zal ook niet zo zijn dat er een loopje met het politionele gezag wordt genomen!’

1 opmerking:

  1. Leuk, dat "Noorderdervaart afsluiten" terwijl daarmee de wegen ter linker- en rechterzijde mee bedoeld wordt, en niet het water. Toch? Net zoals je kon zeggen: hij ligt in de Prinsengracht, als je, (ik smokkelde wat, het zou moeten zijn: het Prinsengracht)bedoelde hij ligt in het Prinsengrachtziekenhuis.

    BeantwoordenVerwijderen