dinsdag 19 januari 2010

171. Je moet er verslaafd aan raken

Wil je tennis spelen zoals Roger Federer of snooker spelen zoals Ronnie O’Sullivan, dan moet je natuurlijk een tennis- of een snookertalent hebben. Maar ook moet je dat tennissen of snookeren niet zien als een tijdverdrijf, zelfs niet als werk. Je moet er verslaafd aan zijn, alleen dan heb je een kans van een duizendste van een promille.
Ik ben verslaafd aan het schrijven. Ik wil natuurlijk niet zeggen dat mijn schrijfsels zoveel voorstellen, maar ik schrijf bijvoorbeeld beter dan Kluun. Nou schrijft een mens gauw beter dan Kluun, maar toch.
Ik stelde Max Molovich vandaag voor om samen een toneelstuk te schrijven. Dat voorstel trek ik hierbij in. Schrijven moet je in je eentje doen.
Of wat je geschreven hebt, wordt gelezen, reacties oproept, daar heb je niet zoveel invloed op. Je kunt wel iets aan reclame doen, maar veel is het niet. Andere mensen moeten er maar reclame voor maken, omdat ze het goed geschreven vinden.
En dan nu de vraag: zijn er technici in de zaal?
We hebben namelijk een nieuw soort Twitter nodig, eentje met niet 140 maar met bijvoorbeeld 3000 karakters ruimte per boodschap. Het is natuurlijk wel een leuk klusje om telkens je boodschap in die 140 karakters te persen, maar het beperkt je toch teveel. En als u aan de slag gaat met deze opdracht, dames en heren, doet u er dan meteen ook lettertypes, lettergrootte, cursief, vet, links- en rechtslijnende, uitgevulde en gecentreerde tekst en blockquotes bij, en de mogelijkheid om foto’s (1 karakter per foto) of video’s (telt ook voor 1 karakter per video) op te nemen. Ook een spellingscontrole zou goed uitkomen, want wat je soms op Twitter ziet, doet je aan hartstilstanden denken.
Zo’n vernieuwde Twitter zou mij althans zeer goed uitkomen. Nu moet ik reclame voor mijn dagelijkse stukjes maken door iets te schrijven op Twitter als: lees dit! Dat hoeft met de vernieuwde Twitter niet meer: ik zet mijn stukje er in zijn geheel op, met foto.

4 opmerkingen:

 1. Die Twitter is al uitgevonden meneer, door u hier gebruikt ;-)
  (Via een kleine aanpassing in blogspot, stuurt Google ze ook de deur uit naar Twitter en, via Google kunt u zien of die reclame ook werkt.)

  En verder, laat ze komen, die reclames! Ik lees uw advertenties aandachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De reclames zullen blijven komen! Op deze simpele manier. Elke dag een stukje. U weet toch hoe mijn stukjes tot stand komen? De titel van mijn stukje komt uit mijn vorige stukje. Daar maak ik dan een tekstje bij.
  Ja, je kunt wel zeggen dat die nieuwe Twitter al bestaat, maar als bijvoorbeeld u of Wouter van den Berg of ik zo’n vernieuwde Twitter zouden hebben, zouden we zeker onze stukjes óók op die nieuwe dienst gaan zetten: je krijgt veel meer lezers, veel meer commentaar, veel meer mensen die zich gaan abonneren op je blog etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat voorstel was mij volledig ontgaan. Met terugwerkende kracht wens ik erop in te gaan en mij tegelijk met u terug te trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat voorstel stond in de reacties op ‘Afscheid’.

  BeantwoordenVerwijderen