vrijdag 29 januari 2010

181. Een loopje met het politionele gezag

- Skimmen, dat doen wij het meest. Daar moet je je overigens ook weer niet teveel van voorstellen. Wij doen ook nuttige dingen. Neem het strooizout, de afgelopen weken. Daar hebben wij in Dirkswoud voor gezorgd.
- ?
- Ja, wij nemen de weersberichten ook door, hoor! Een paar dagen voor de kerst zagen wij op de gemeentewerf een berg pekel liggen van de allerslechtste soort. Hebben wij op diezelfde avond nog weggehaald met een dragline, die we geleend hadden van Teun van het sloperijbedrijf. Wij de volgende ochtend bellen met een jongen van de gemeentewerf: kunnen jullie toe met jullie voorraad pekel? Nee, zegt die jongen. Dan komen wij wat brengen, zeg ik, tegen voorrijkosten. Dat was goed, dus toen zijn we naar de gemeentewerf van Hoorn gereden, hebben een flinke berg meegenomen en hebben die afgeleverd aan de gemeentewerf van Dirkswoud.
- Handig!
- Ja, je moet een vraag creëren in de markt, hè? En niet bang zijn om de handen uit de mouwen te steken. Toen die tweede sneeuwgolf eraan kwam en het wegdek weer vol lag, half januari, was er landelijk bijna geen pekel meer. Dus toen zijn wij naar Egmond aan Zee gegaan, naar een schooltje daar en wij zeiden: laat nou die kinderen vanmiddag een paar wagens strandzand volscheppen. Kruiwagens, daar zorgen wij wel voor. Zo gezegd, zo gedaan. En wij hebben dat zand weer afgeleverd aan de gemeentewerf, tegen voorrijkosten. Je moet de mogelijkheden ook zien, nietwaar? Kijk, wij zijn natuurlijk bekenden van de politie. Maar als je je af en toe maatschappelijk nuttig toont, dan knijpen ze een oogje toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten