zaterdag 30 januari 2010

182. Wij doen ook nuttige dingen

Normaal behandelen wij hier nutteloze dingen, lopen wij langs nutteloze modewinkels, en van de week nog liet Apple een nutteloze iPad zien. Zoiets als Facebook vinden wij ook nutteloos en eigenlijk vinden wij Twitter ook nutteloos, totdat ze die beperking van 140 karakters per tweet opheffen. Waarom niet 100 karakters? Waarom niet 3000? Waarom is er geen dienst bij Twitter die je verbiedt om dingen rond te sturen die al eerder zijn rondgestuurd? En waarom is er geen dienst bij Twitter die het sturen van originele tweets (zéér zeldzaam!) bevordert, door ze bijvoorbeeld op te nemen in een, ja hoe moet ik het noemen, een original twitter site?
Ik weet wel, dat loopt de eerste paar jaren uit de hand. Je krijgt mensen die uitroepen: ‘Krentensoep is lekker!’ Maar laat ze maar. Dat kristalliseert zich wel uit.
Wij hebben nu onze No Nonsense-site geopend, waarop u iets kunt zien over de vooruitgang van het internet. Ook over de achteruitgang van het internet, dat begrijpt u.
Onze No Nonsense-site is een puur Nederlandse site, die zich bezig houdt met puur Nederlandse zaken. Zo houden wij ons wel bezig met Afghanistan, maar alleen in correlatie met Jaap de Hoop Scheffer en diens verleden. Wij houden ons bezig met de bankencrisis, maar dan vooral met wat ING-commissaris Wim Kok eraan gedaan heeft. In het geheel niets, dus. Maar u begrijpt onze zorgen.
No nonsense wil zich vooral richten op de nieuwe Nederlanders. Wij bedoelen niet alleen de Marokkanen, de Turken, de Surinamers of de Antillianen, wij bedoelen de nieuwe Nederlanders. De nieuwdenkers. De mensen, waarvan er duizenden moeten zijn in den lande, die er genoeg van hebben steeds het oude geluid te moeten vernemen: links is verrot, moslims zijn slecht enzovoorts, ze schijten uw stoepen vol, ze verkrachten uw vrouwen.
Wij doen ook nuttige dingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten